2010-02-25 16:31:05• hírek • Póti Orsolya

Szatmár megyei körúton volt Tánczos Barna

Tánczos Barna a Regionális Fejlesztési Minisztérium államtitkára Csehi Árpád meghívására február 25-én Szatmár megyébe látogatott, elsősorban azért, hogy személyesen is tájékozódjon a gyógyfürdő-turizmus fejlesztésének lehetőségeiről, valamint beszámoljon az eddig megvalósult tervekről.

Az államtitkár Szatmár megyei körútja során többek között ellátogatott Krasznabéltekre, Erdődre, Tasnádra illetve Nagykárolyba. Szerinte Románia megyéi közül Szatmár megye lehet az egyik vezető turisztikai központ a közfürdőket, strandokat kedvelők számára, mivel a megtekintett helyek ideálisnak tűnnek modern strandok és élményfürdős központok létrehozására. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta, hogy az egyik legfontosabb projekt, egy tasnádi gyógyfürdős központ létrehozása lenne, amely nem csak kikapcsolódásra, hanem gyógykezelésekre is lehetőséget adna.

A tervek megvalósításához a megye vezetőségének fel kell térképeznie különböző turisztikai EU-projekteket, valamint meg kell pályázniuk ezeket. Ezek a projektek nagyon jól megalapozottak, és érdemes kihasználnunk a turisztikai fejlődés érdekében. Több ilyen projekt már el is indult, mint például a múlt évben elindított PHARE-program, amely keretében a krasznabélteki fürdő-komplexumot még idén megvalósítják. A ma rendezett sajtótéjákoztatón szó esett a Károlyi-kastély,  valamint az Erdődi vár felújítási terveiről is, amelyek szintén hamarosan megvalósulnak.


Nagykárolyba is ellátogatott az államtitkár
Nagykárolyba is ellátogatott az államtitkár, ahol megtekintette a Károlyi-kastélyt


Látogatás Krasznabélteken
Látogatás Krasznabélteken


Tánczos megnézte a tasnádi strandot is
Tánczos megnézte a tasnádi strandot is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: